Hvad er Zoneterapi?!

Zoneterapi er en behandlingsmetode, hvor man med trykpåvirkninger ét sted på kroppen søger at forbedre funktionen et andet sted. Den mest udbredte form for zoneterapi i Danmark er fodzoneterapi. Det er den form, vi er blevet uddannet til på Den Danske Zoneterapiskole, og har suppleret med en videreuddannelse som muskulære zoneterapeuter på skolen Dit Alternativ. Det er den type behandlinger vi tilbyder i KropUmulig.

Teorien er, at der under og oven på fødderne findes et antal zoner, der fuldstændigt ”spejler” kroppens organer, knogler, muskler og nervesystem. Ved tryk på fodens zoner stimulerer vi kroppens evne til at helbrede sig selv.

Zoneterapi adskiller sig fra konventionel behandling på et meget væsentligt punkt, nemlig den helhedsorienterede og klientcentrerede tilgang til at forstå symptomer og årsagssammenhænge. Det betyder, at vi som zoneterapeuter forsøger at forstå den sammenhæng, som er unik for hver enkelt klient – altså dig.

Det vil i praksis sige, at forskellige personer, der henvender sig med de samme hovedsymptomer, vil få individuelt tilrettelagte behandlinger.

Hos KropUmulig arbejder vi holistisk – dvs. vi ser på hele din situation; skavanker, sygdomsforløb og livsførelse. Udover den konkrete behandling på fødderne vil vi ofte også tilbyde råd om kost, kosttilskud og vitaminer m.m.

 

Vi arbejder med udgangspunkt i TKM (Traditionel Kinesisk Medicin) og meridianlære, som er læren om kroppens energier. Ligesom akupunktur bygger zoneterapi på meridianlæren, hvor sygdom ses som et resultat af ubalance i kroppen.

Ved behandling med zoneterapi søger vi at nå ind til kernen i lidelsen (ubalancen) og årsagen til denne. Herefter vil vi gradvis udrense og genopbygge, så energien bringes tilbage i balance.

Vi arbejder med stor respekt for den konventionelle behandling. Hvis du er i et behandlingsforløb og tager medicin, behandler vi med respekt for dette, og vi tilrettelægger zoneterapien, så den understøtter din behandling.

Du vil også kunne opleve, at vi råder dig til at gå til lægen eller anden behandler, hvis dine symptomer kræver dette.

i ro & mag

Vi prioriterer at tilbyde behandlinger, når det passer dig. Derfor kan vi tilbyde både aften- og weekend‐tider.

er du gravid

Vi har en helt speciel pude til gravide, så du kan ligge på maven og nyde din behandling.

parfumefri klinik

Vores lagner og håndklæder er vasket uden parfume, og vi bruger paraben‐fri creme og olie i behandlingen.

Hvorfor Zoneterapi?

Zoneterapi kan ikke blot bruges til at lindre akutte symptomer og kroniske lidelser, men også til at vedligeholde et godt helbred.

Zoneterapi kan ikke helbrede dig, men kan styrke din krop og psyke og lindre bivirkninger. Behandlingen renser ud i din krops affaldsstoffer og giver dig øget velvære.

Zoneterapi er især velegnet til moderne livsstilssygdomme, hvor der sjældent kun er én udløsende faktor. Behandlingen sætter kroppens selvhelbredende kræfter i gang og hjælper dit immunforsvar til at holde infektioner væk.

Hvor mange behandlinger?
Som minimum anbefaler vi 3 behandlinger med zoneterapi. Hvis du har en kompleks tilstand med flere symptomer, oparbejdet gennem længere tid, kan behandlingsforløbet strække sig længere – op til ca. 10 – 12 behandlinger.

Der er ingen øvre grænse for, hvor mange behandlinger et forløb kan strække sig over.

Zoneterapi kan bl.a. hjælpe ved:

Mange oplever øget velvære ved zoneterapibehandling, så du kan også få en velgørende behandling, hvis du har brug for en nænsom og afslappende oplevelse. Behandlingen kan eventuelt kombineres med massage.

Bemærk:
Vi behandler ikke ved høj feber eller smitsom sygdom i udbrud.

Hvad er muskulær zoneterapi?

Muskulær zoneterapi er god for dig som har smerter i bevægeapparatet. Det kan fx være smerter i lænd, skuldre, nakke, hofte, ischiassmerter, smerter mellem skulderbladene eller hovedpiner.
Med denne metode kan vi identificere de spændte muskler, og give en behandling som kan hjælpe din krop til at komme mere i balance.

Som navnet siger, er muskulær zoneterapi fokuseret på problemstillinger i muskler, led og rygsøjle. Selve behandlingen foregår som traditionel zoneterapi med massage og tryk på overside og underside af foden samt en del af underbenet.
Muskulær zoneterapi er en integreret behandlingsform i vores zoneterapibehandlinger i KropUmulig. Muskulær zoneterapi er udviklet af Christian Slot som er uddannet zoneterapeut og akupunktør. Siden 2003 har han undervist i denne metode. Vi har begge været på 85-timers kursus hos Christian Slot i 2017.

Reaktioner ved Zoneterapi?

Generelt er der ingen bivirkninger ved zoneterapibehandling.
Kortvarige reaktioner er ikke bivirkninger, men er en del af den proces, zoneterapien sætter i gang, og hvor kroppen arbejder selvhelbredende.

Nogle oplever reaktioner under behandlingen – og de fleste oplever også reaktioner efter og imellem behandlinger. Undervejs i behandlingsforløbet vil vi adressere de reaktioner, du får, med henblik på at målrette behandlingen.
Det er altid vigtigt at drikke godt med vand efter behandlingen.

Reaktioner under behandlingen kan være:

Reaktioner efter behandlingen kan være:

Zoneterapiens historie

Zoneterapien har rødder flere tusinde år tilbage i tiden, og teknikken har været brugt i flere tidlige kulturer, bl.a. den kinesiske og den egyptiske. I begyndelsen af 1900‐tallet blev zoneterapien genopdaget i USA, og den kom til Danmark i 1970’erne. I dag er zoneterapi en af de mest anvendte komplementære terapiformer i Danmark.
Da zoneterapien blev genopdaget i USA af øre‐, næse‐ og halslægen William Fitzgerald, var teorien, at kroppen kan inddeles i ti lodrette zoner fra hoved til hænder og fødder. Fitzgerald opdagede, at tryk på visse punkter på kroppen kunne forbedre funktionen af de indre organer og undertiden få smerter til at forsvinde.

Senere i USA i 1920’erne indledte lægen Joe Shelby Riley og massøsen Eunice Ingham et samarbejde, hvor de fokuserede på føddernes zoner. De reflekszoner, som Riley og Ingham kortlagde på fødderne, er stort set identiske med de zoner, som danske zoneterapeuter arbejder med i dag.

I 1980’erne blev zoneterapien sat i forbindelse med den kinesiske meridian‐teori, og i de senere år er den kinesiske TKM ‐  meridianlære blevet en integreret del af behandlingen for mange zoneterapeuter.